Welcome Citizen!

Simpan sekarang, beli nanti. Kami akan memberitahumu jika harga turun!

Welcome Citizen!

Setup your account or continue reading!

Settings
cover image

12 Cermin Dinding Rumah Terbaik di Malaysia 2023

Dekorasi yang tidak jemu mata memandang

Agak sukar jika tiada cermin di rumah lebih-lebih lagi bagi mereka yang sukakan melaram.

Tapi tak semua jenis cermin sesuai dijadikan untuk memeriksa penampilan kerana sesetengah sesuai untuk cermin hiasan dinding saja.

Jadi kami bantu anda dengan senaraikan cermin dinding dengan harga kaca dinding rumah yang terbaik untuk anda.


Senarai 12 Cermin Dinding Cantik

Cermin terbaik secara keseluruhan
Glorex 506070cm Wooden Frame Round Mirror
Semak Glorex 50/60/70cm Wooden Frame Round Mirror harga dibawah:
add_circle Cermin tebal
add_circle Tak mudah pecah
add_circle Jangka hayat panjang
add_circle Boleh dijadikan cermin solek
add_circle 3 pilihan rona bingkai
remove_circle Harga sedikit mahal

Sebab Menjadi Pilihan Utama;

Cermin dinding ini dikatakan unik dengan rekaan bingkai diperbuat daripada kayu Veneer ini berdefinisi tinggi jadi pantulan wajah dapat dilihat dengan jelas.

Ciri-ciri;

Cermin ini boleh letak di ruang tamu, dalam bilik tidur, ruang makan atau di laluan ke pintu masuk rumah.

Anda boleh pasang cermin ini dengan 2 cara;

  • Gantungkannya pada dinding menggunakan drill.
  • Letakkannya di atas meja konsol sambil sandarkannya pada dinding begitu sahaja. 

Bukan itu sahaja, sesuai juga dipasang dalam tandas berdekatan sinki untuk memudahkan seisi keluarga berus gigi dan cuci muka. 

Ada 3 pilihan saiz cermin iaitu 47cm, 56cm dan 68.5cm. Warna juga terdapat  juga tiga iaitu hitam, natural  walnut.

Review;

Design cermin ni memang cantik, kualiti bingkai kayunya pun terbaik dan tebal. Macam kayu solid. Tak ada bahagian yang pecah atau tercalar pun bila sampai.”

Cermin dinding Ikea
IKEA
IKEA-LOTS Mirror
Semak IKEA-LOTS Mirror harga dibawah:
add_circle Mudah dipasang
add_circle Harga murah
add_circle 4 keping cermin dalam 1 set
add_circle Double-sided tape disediakan
remove_circle Rekaan cermin terlalu ringkas

Untuk anda yang inginkan dekorasi yang ringkas untuk kediaman baru, boleh dapatkan cermin dinding Ikea ini.

Lagipun cermin dinding ini boleh ditampal pada dinding menggunakan pita pelekat sahaja. 

Tiada masalah jika nak pasang cermin bersaiz 30cm x 30cm ini dalam tandas sekali pun. 

Lagi menarik, anda boleh beli seberapa banyak cermin yang di mahukan kerana boleh disusun mengikut kreativiti agar dapat membentuk bentuk dan saiz yang diinginkan. 

Malah mudah untuk dibersihkan, boleh lap dengan kain kering atau kain lembab.

Cermin dinding moden
ITALY BRAND LED Mirror Wall
Semak Italy Brand Led Mirror Wall harga dibawah:
add_circle Lampu LED kalis air
add_circle Boleh laraskan kecerahan lampu
add_circle 3 mod lampu, putih, kuning & putih semulajadi
add_circle Sesuai diletakkan di bilik tidur & di laluan tangga
remove_circle Harga mahal

Cermin dinding dengan rekaan moden ini terdapat pelbagai saiz diameter antaranya, 500mm, 600mm, 700mm dan 800mm. 

Boleh dijadikan cermin bersolek dan sesuai dipasang di ruang makan dan bilik mandi kerana lengkap dengan ciri Anti-Fog di mana ada elemen pemanas pada cermin ini. 

Jadi, pemewulapan atau titisan air pada cermin tidak akan terjadi ketika anda sedang mandi.

Sekali gus, anda boleh tengok refleksi diri dengan jelas selepas membersihkan diri. 

Suis lampunya pula menggunakan skrin sesentuh pintar, jadi lampu cermin akan menyala secara automatik jika disentuh. 

Cermin dinding bilik air
BANOVA Aluminium Bathroom Mirror
Semak BANOVA Aluminium Bathroom Mirror harga dibawah:
add_circle Boleh dipasang menegak
add_circle Sesuai untuk bilik air
remove_circle Perlu tebuk lubang (drill) pada dinding

Buat anda yang sedang mengubah suai bilik mandi atau tandas rumah, kami sarankan tukar cermin dinding lama kepada cermin baru ini. 

Bingkai cerminnya diperbuat daripada aluminium, jadi tak mudah rosak. 

Malah turut dilengkapi dengan rak kaca yang boleh dipasang di bahagian bawah cermin. 

Jadi, kesemua produk mandian seperti sabun dan syampu boleh disusun di atas rak agar tak bersepah. 

Terdapat 3 saiz cermin dan rak yang boleh dipilih mengikut keluasan bilik mandi anda.

Cermin dinding ruang makan
Self Adhesive Diamond Mirror Bevel
Semak Self Adhesive Diamond Mirror Bevel harga dibawah:
add_circle Cermin betul, bukan plastik atau sticker
add_circle Boleh dipasang sendiri
add_circle Ketebalan cermin 5mm
add_circle Harga murah
remove_circle Tidak sesuai dipasang pada dinding yang tak rata

Cermin dinding ini direka dalam 2 bentuk unik iaitu bentuk segi empat sama dan segi tiga.

Apabila digabungkan ketika dipasang pada dinding, akan membentuk segi empat seperti cermin besar. 

Sesuai dijadikan hiasan untuk ruang tamu atau ruang makan di kediaman anda agar tampak lebih mewah dan lebih luas.  

Digalakkan untuk tampal cermin ini pada dinding menggunakan gam yang dijual oleh kedai yang sama agar pemasangan menjadi lebih mudah.

Cermin dinding hiasan
Hexagon Mirror Wall Decoration
Semak Hexagon Mirror Wall Decoration harga dibawah:
add_circle Mudah dipasang
add_circle Harga murah
add_circle Saiz 20cm x 23cm
remove_circle Tidak sesuai dipasang dalam tandas

Cermin bentuk heksagon ini bukan saja memudahkan anda untuk periksa penampilan sebelum keluar rumah, tapi cantik dijadikan hiasan kediaman.

Ini kerana cermin ini tampak seperti sarang lebah menjadikan sesuai juga diletakkan pada dinding berdekatan meja konsol. 

Terdapat banyak pilihan warna bingkai cermin, antaranya coklat gelap, kelabu, emas dan biru. 

Jadi, sesuai ditampal pada dinding rumah tanpa mengira warna cat dinding anda. 

Jangan risau, boleh dipasang dengan mudah, hanya perlu tampal menggunakan tape sahaja. 

Cermin dinding murah
VARIOUS Bathroom Mirror
Semak Various Bathroom Mirror harga dibawah:
add_circle Bingkai diperbuat dari aluminium
add_circle Rekaan moden
add_circle Ruang tampak lebih luas
add_circle Mudah digantung pada dinding

Cermin dinding ini mempunyai 3 pilihan warna bingkai iaitu putih, hitam dan keemasan.

Jadi pilih sahaja warna kegemaran anda yang sesuai dengan warna cat dinding kediaman. 

Sesuai diletakkan dalam tandas atau dijadikan cermin solek dalam bilik tidur. 

Selain itu, anda boleh pilih sama ada nak dapatkan cerminnya sahaja atau set bersama rak. 

Cermin hiasan dinding ini juga sangat mudah dipasang kerana ia dilengkapi dengan cangkuk untuk digantung. 

Harga kaca dinding rumah ini juga berpatutan iaitu bawah RM50.

Cermin dinding 3x6
6x3 Ft Big Mirror
Semak 6x3 Ft Big Mirror harga dibawah:
add_circle Saiz besar
add_circle Cermin kaca original
add_circle Ketebalan cermin 6mm
add_circle Hanya perlu digantung pada dinding
add_circle Boleh pasang melintang atau memanjang
remove_circle Harga mahal

Tercari-cari cara untuk meluaskan ruang tamu anda? Tak perlu susah-susah renovate rumah sebab dengan adanya cermin dinding ini, kediaman anda akan tampak lebih luas. 

Anda boleh pilih warna bingkai yang sesuai dengan warna cat dinding rumah sebab terdapat 10 jenis bingkai yang ditawarkan. 

Antaranya, warna kayu, warna putih, perak, emas dan golden vintage menjadikan sesuai juga dijadikan hiasan dinding di ruang makan. 

Manakala ada 4 pilihan saiz cermin iaitu 3x6 kaki (90x180cm), 2x6 kaki (60x180cm), 2.5x4 kaki (74x131cm) dan 2x3.5 kaki (60x105cm).

Cermin dinding bulat
Nordic Round Hanging Mirror
Semak Nordic Round Hanging Mirror harga dibawah:
add_circle Rekaan elegan
add_circle Ada cangkuk, mudah dipasang
add_circle 3 pilihan warna bingkai: emas, hitam & putih
add_circle Sesuai juga dijadikan cermin solek

Cermin dinding ini pula akan menampakkan ruang tamu atau bilik tidur anda jadi lebih eksklusif.

Sesuai diletakkan di setiap ruang kediaman atau pejabat termasuk dalam bilik air. 

Rekaannya yang unik dengan bingkai yang diperbuat daripada aluminium bakal menambahkan lagi kecantikan dekorasi rumah. 

Ada 4 pilihan saiz cermin untuk anda semua, jadi pilih sahaja yang paling sesuai dengan keluasan ruang rumah masing-masing.

Hiasan cermin dinding ruang tamu
Cermin Frame Wainscoting
Semak Cermin Frame Wainscoting harga dibawah:
add_circle Boleh disusun ikut kreativiti
add_circle Bentuk segi empat
add_circle Saiz 30 cm
add_circle Harga murah
remove_circle Bingkai cermin perlu dipasang sendiri

Letakkan sahaja hiasan cermin dinding ini di ruang tamu atau ruang makan, pasti menjadi tumpuan utama tetamu yang berkunjung ke rumah. 

Material cermin ini diperbuat dari bahan yang tahan lasak dan sangat mudah untuk ditampal pada dinding. 

Lagi menarik, terdapat 11 pilihan design kayu bingkai cermin yang boleh dipilih. 

Dijamin ruang kediaman anda jadi lebih ceria dan luas sekaligus selesa nak melayan tetamu.

Cermin dinding besar
Cermin Besar Murah
Semak Cermin Besar Murah harga dibawah:
add_circle 9 pilihan warna bingkai
add_circle Harga berpatutan
add_circle Boleh diletakkan di ruang makan
remove_circle Tidak boleh diletakkan dalam tandas
remove_circle Perlu drill lubang untuk elak dari jatuh

Untuk anda yang mementingkan penampilan diri, kami syorkan untuk dapatkan cermin dinding besar ini untuk diletakkan di ruang tamu atau di laluan ke pintu rumah. 

Barulah anda boleh tengok dulu penampilan sebelum keluar rumah untuk ke pejabat.

Anak-anak gadis pun tidak perlu berebut cermin untuk bersolek atau pakai tudung. 

Selain itu, terdapat 4 pilihan saiz cermin iaitu 2x3 kaki, 70x120cm, 2x6 kaki dan 3x6 kaki. 

Paling penting, cermin ini boleh dipasang secara melintang atau berdiri. 

Cermin dinding panjang
GLOREX Full Length Wall Mirror
Semak GLOREX Full Length Wall Mirror harga dibawah:
add_circle Tahan lama
add_circle Tak mudah pecah
add_circle Cermin extra tebal
add_circle Dipasang menegak
add_circle Pantulan wajah berdefinisi tinggi
remove_circle Harga sedikit mahal

Cermin dinding jenis full length ini sesuai dimiliki oleh anda yang gemar berdandan dan periksa penampilan diri sendiri dari hujung rambut hingga ke hujung kaki sebelum keluar rumah. 

Anda boleh pasang cermin ini pada dinding dengan 2 cara, iaitu dengan drill lubang dan guna skru atau beli cangkuk berpelekat jika tidak mahu merosakkan dinding rumah. 

Boleh pilih sama ada nak dapatkan cermin dengan bingkai rona perak atau tanpa bingkai. 

Sesuai dipasang dalam bilik tidur, tandas, ruang tamu atau sebagai hiasan pada pintu di pejabat.


Cara Gantung Cermin Pada Dinding 

Terdapat beberapa cara untuk gantung cermin pada dinding. Untuk cermin kecil yang ringan, anda boleh tampalkannya pada dinding menggunakan hanging strips atau double sided tape. 

Ini kerana kedua-duanya  mempunyai pelekat yang cukup kuat untuk menampung beban bingkai gambar atau cermin yang bersaiz kecil. 

Selain itu, boleh gantung cermin guna cangkuk juga. 

Ada 2 jenis cangkuk iaitu cangkuk plastik yang boleh ditampal pada dinding kerana ada pelekat dan cangkuk jenis besi yang memerlukan anda untuk drill lubang pada dinding. 

Nak gantung guna paku pun tiada masalah. 


Bagaimana Cara Tanggalkan Cermin Yang Ditampal Dengan Gam Pada Dinding? 

Jangan risau, anda boleh cuba guna pengikis atau putty knife untuk kikis bekas gam yang digunakan untuk menampal cermin pada dinding. 

Jangan lupa untuk letakkan sebelah tangan di bahagian bawah cermin agar tidak jatuh dan pecah selepas bekas gam selesai dikikis.


Artikel Berkaitan 

End of Article